top of page

Veřejný život (škola, práce, církev, politika)

Všichni jsme součástí společnosti a máme na sebe vliv. Jak se střetává škola, práce, církev, politika či sport s queer identitou?


Odborné recenzované publikace

🔓 = studie je volně dostupná

Chcete si přečíst studii, ale nemůžete ji najít? Napište nám a my Vám rádi poradíme.


Škola
Pracovní prostředí
Náboženství, církev
  • Coley, J. S. (2019, October 11). Reframing, Reconciling, and Individualizing: How LGBTQ Activist Groups Shape Approaches to Religion and Sexuality. Sociology of Religion. https://doi.org/10.1093/socrel/srz023

  • Beagan, B. L., & Hattie, B. (2015, April 3). Religion, Spirituality, and LGBTQ Identity Integration. Journal of LGBT Issues in Counseling, 9(2), 92–117. https://doi.org/10.1080/15538605.2015.1029204

  • Worthen, M. G. F., Lingiardi, V., & Caristo, C. (2016, June 29). The Roles of Politics, Feminism, and Religion in Attitudes Toward LGBT Individuals: A Cross-Cultural Study of College Students in the USA, Italy, and Spain. Sexuality Research and Social Policy, 14(3), 241–258. https://doi.org/10.1007/s13178-016-0244-y

  • Lapinski, J., & McKirnan, D. (2013, June). Forgive Me Father for I Have Sinned: The Role of a Christian Upbringing on Lesbian, Gay, and Bisexual Identity Development. Journal of Homosexuality, 60(6), 853–872.

Popularizační publikace

  • Hartzler, A. (2013). Rapture Practice: A True Story About Growing Up Gay in an Evangelical Family. Hachette UK.

  • Hartmann-Tews, I. (2023). Sport, Identity and Inclusion in Europe: The Experiences of LGBTQ People in Sport. Taylor & Francis.

  • Colgan, F., & Rumens, N. (Eds.). (2014). Sexual orientation at work: Contemporary issues and perspectives. Routledge.

  • Brettschneider, M., Burgess, S., & Keating, C. (Eds.). (2017). LGBTQ politics: A critical reader (Vol. 3). NYU Press.

  • Ayoub, P., & Paternotte, D. (Eds.). (2014). LGBT activism and the making of Europe: A rainbow Europe?. Basingstoke: Palgrave Macmillan.

  • Russell, E. L. (2019). The Discursive Ecology of Homophobia: Unraveling Anti-LGBTQ Speech on the European Far Right (Vol. 16). Multilingual Matters.

Mediální články a další odkazy

Audiovizuální zdroje

Při úvahách o vytváření genderově inkluzivních škol je často užitečné vzít v úvahu následující vstupní body: Vnitřní, mezilidské, výukové a institucionální.





Jako pastor Metropolitní komunitní církve v Torontu stojí Rev. Hawkes v čele služby gay a lesbické komunitě v Torontu. Slouží jako duchovní vůdce věřící komunity čítající více než 600 věřících při pravidelných nedělních bohoslužbách.


Vincent ve své přednášce hovoří o své vlastní zkušenosti s dospíváním gaye a katolíka a o bojích, které byly důsledkem jeho rozporuplné identity. Hovoří o tom, jak překonával stigma spojené s tím, že je LGBTQ+ katolík, a přibližuje způsoby, jak se obě skupiny mohou spojit, a ne jít proti sobě. Vincent Mascarenas je členem vedoucího týmu katolické farnosti Moreau Campus Ministry, volejbalového týmu Varsity a studentského sdružení Pilipinx. Jako člen Campus Ministry věří, že je pro něj zásadní využít svou platformu k tomu, aby o své zkušenosti LGBTQ+ katolíka mluvil s ostatními lidmi.

Kommentare


bottom of page